KETTUKARKKIKAKKU

 

Helppo vegaaninen kakku joulun juhlapöytään.

KETTUKARKKIKAKKU

Pohja
150 g vegaanisia pipareita, esim. Annas 
50 g kasvisrasvaa, esim. Keiju

Täyte
2,5 dl kauravispiä
150 g vegaanista tummaa suklaata, esim. Panda
0,5 prk Kettukarkkihilloa (Pihlaja)

Päälle
Kettukarkkihilloa
Kettukarkkeja

1. Murusta piparit, esim. monitomikoneessa tai kaulimen avulla.
2. Sulata pohjan rasva mikrossa tai kattilassa.
3. Sekoita piparimuru rasvan sekaan. Painele muruseos leivinpaperoidun irtopohjavuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajan.
4. Vaahdota kauravispi.
5. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita sulan suklaan joukkoon puolet hillosta.
6. Sekoita vaahto suklaa-hilloseokseen. 
7. Levitä vaahtoseos vuokaan. Tasoita pinta.
8. Anna kakun tekeytyä jääkaapissa väh. 4 h, mielellään yön yli.
9. Levitä loput hillosta kakun pinnalle. Koristele kettukarkeilla.

Kommentit