TONNIKALA-MASCARPONEPIIRAKKA

 

Helppo ja herkullinen suolainen piirakka, jossa täytteessä käytetty  mascarpone tuo maukasta pehmeyttä.

TONNIKALA-MASCARPONEPIIRAKKA

Pohja
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
0,5 tl suolaa
0,5 tl leivinjauhetta
0,5 dl rypsiöljyä
1 dl vettä

Täyte
2 prk tonnikalaa öljyssä
2 rkl punaista pestoa
1 tl chilihiutaleita
0,5 tl mustapippurirouhetta
1 tl paprikajauhetta
0,5 tl suolaa
0,5 tl valkosipulijauhetta

1 prk (250 g) laktoositonta mascarponea
2 munaa
0,5 dl laktoositonta ruokakermaa 


1. Valmista ensin pohja sekoittamalla kuivat aineet sekaisin. Lisää öljy ja vesi, sekoita taikinaksi mutta älä vaivaa.
2. Painele taikina piirakkavuoan (Ø 24 cm) pohjalle ja reunoille.
3. Valuta öljy tonnikalasta. Sekoita tonnikalan sekaan mausteet ja levitä seos piirakkavuokaan.
4. Sekoita mascarponen sekaan munat ja ruokakerma. Lusikoi seos tonnikalan päälle.
5. Paista uunin alatasolla 20-25 min. Jos pinta tummuu liikaa, peitä piirakka leivinpaperilla.

Kommentit