Helppo ja herkullinen suolainen piirakka, jossa täytteessä käytetty mascarpone tuo maukasta pehmeyttä.
TONNIKALA-MASCARPONEPIIRAKKA
Pohja
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
0,5 tl suolaa
0,5 tl leivinjauhetta
0,5 dl rypsiöljyä
1 dl vettä
Täyte
2 prk tonnikalaa öljyssä
2 rkl punaista pestoa
1 tl chilihiutaleita
0,5 tl mustapippurirouhetta
1 tl paprikajauhetta
0,5 tl suolaa
0,5 tl valkosipulijauhetta
1 prk (250 g) laktoositonta mascarponea
2 munaa
0,5 dl laktoositonta ruokakermaa
1. Valmista ensin pohja sekoittamalla kuivat aineet sekaisin. Lisää öljy ja vesi, sekoita taikinaksi mutta älä vaivaa.
2. Painele taikina piirakkavuoan (Ø 24 cm) pohjalle ja reunoille.
3. Valuta öljy tonnikalasta. Sekoita tonnikalan sekaan mausteet ja levitä seos piirakkavuokaan.
4. Sekoita mascarponen sekaan munat ja ruokakerma. Lusikoi seos tonnikalan päälle.
5. Paista uunin alatasolla 20-25 min. Jos pinta tummuu liikaa, peitä piirakka leivinpaperilla.
Minkä kokoinen tonnikalapurkki? Tonnikalan määrässä on heittoa aika paljon niin siksi kysyn. Melkein merkistä riippuu mitä käytät..
VastaaPoistaSe on totta, että löytyy monenkokoista :) Tässä ohjeessa voi käytää ns.peruskokoista eli 200g/150 g tai 185g/130 g jne. Pieniä purkkikokoja 80g/56g voi laittaa 3 kpl.
Poista