VOHVELIT JAUHELIHATÄYTTEELLÄ


Vohveleita tulee tehtyä todella harvoin. Itseasiassa vohvelitaikina valmistuu todella helposti. Ohjeita taikinan tekoon on netti pullollaan. Vohveleiden täytteeksi sopivat niin suolainen kuin makea täyte.
Nesteenä taikinassa voi käyttää kokonaisuudessaan kivennäisvettä tai korvata osan nesteen kauramaidolla.

VOHVELIT JAUHELIHATÄYTTEELLÄ

Taikina (10 vohvelia)

3 munaa
4 dl laktoositonta maitoa
1 dl kivennäisvettä
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
0,5 dl öljyä

1. Vatkaa munien rakenne rikki, lisää joukkoon maito ja kivennäisvesi.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne hyvin sekoittaen nesteeseen. Lisää öljy.
3. Anna taikinan turvota väh. 0,5 h.
4. Paista vohvelit vohveliraudalla.

Jauhelihatäyte

1 sipuli
400 g jauhelihaa
1 valkosipulinkynsi murskattuna
1,5 dl paseerattua tomaattia
2 rkl tomaattipyrettä
1 dl pilkottuja oliiveja
1 tl suolaa
1 tl mustapippurirouhetta

1. Pilko sipuli ja kuullota sipulipannuja pannulla. Lisää joukkoon jauheliha ja paista kypsäksi.
2. Lisää joukkoon valkosipulimurska, paseerattu tomaatti ja tomaattipyre.Anna hautua 10 min, sekoita välillä.
3. Lisää seokseen pilkotut oliivit ja mausteet.

Tarjoa esim. marinoitujen punasipulien ja turkkilaisen jugurtin kanssa. Ripottele pinnalle auringonkukan siemeniä.


Kommentit