JAUHELIHAMUREKE

 

Valmista mureke kakkuvuoassa, koristele ja tarjoa juhlapöydässä.

JAUHELIHAMUREKE

1,5 dl kermaviiliä
1 muna
1 dl korppujauhoja
400 g naudan jauhelihaa
1 punasipuli
2 valkosipulinkynttä
1 dl pähkinöitä, esim. cashew, rouhittuna
2 rkl aurinkokuivattua tomaattia pilkottuna
1 rkl hunajaa
1 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
0,5 tl mustapippurirouhetta
2 rkl tuoretta persiljaa silputtuna

1. Sekoita kermaviilin joukkoon korppujauhot ja kananmuna. Anna turvota hetken.
2. Kuori ja hienonna sipulit. Lisää kaikki ainekset korppujauhoseokseen ja sekoita tasaiseksi.
3. Leivinpaperoi irtopohjakakkuvuoka ø 18 cm. Voitele vuoan reunat.
4. Levitä jauhelihaseos vuokaan, tasoita pinta.
5. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 30-35 min.
6. Irrota vuoan reunat, kun mureke on hieman jäähtynyt.


Kommentit