Marmeladien valmistaminen on todella helppoa. Makuvariaatiota löytyy erilaisista mehuista.
Itse käytän mieluiten täysmehua tai tiivistettä.
ITSE TEHDYT MARMELADIT (MANSIKKA)
3,5 dl mansikkatäysmehua
1,5 dl vettä
4 dl sokeria
2 rkl Agar agar -jauhetta (löytyy ruokakaupoista)
1. Vuoraa n. 20 cm x 20 cm vuoka tuorekelmulla tai leivinpaperilla.
2. Laita kattilaan mehu, vesi ja sokeri.
3. Kuumenna seos, sekoita kokoajan.
4. Ripottele agar agar -jauhe kiehuvaan nesteeseen koko ajan sekoittaen.
5. Keitä 2 min, kokoajan sekoittaen.
6. Kaada seos vuokaan. Jätä jähmettymään huoneen lämpöön pariksi tunniksi.
7. Kumoa levy leivinpaperin päälle, leikkaa sopivan kokoisiksi paloiksi. Anna kuivua 1-2 vrk, kääntele paloja kuivumisen aikana.
8. Kääntele marmeladit sokerissa.
9. Säilytä marmeladit kuivassa paikassa, huoneenlämmössä.

Kommentit
Lähetä kommentti
Kommentit tervetulleita!