Helppo ja herkullinen jälkiruoka tai kahvipöydän tarjottava. Gluteenittoman version saat, kun käytät gluteenittomia kaurahiutaleita pohjataikinassa.
MUSTIKKARAHKAPIIRAKKA
Pohja
2 banaania
2 dl kaurahiutaleita
2 munaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
0,5 dl sokeria
Täyte
500 g maitorahkaa
0,75 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 dl pakastemustikoita
1 tl perunajauhoja
1. Pingota leivinpaperi irtopohjakakkuvuokaan (ø 18 cm). Voitele vuon reunat.
2. Soseuta banaanit haarukalla. Sekoita pohjan ainekset sekaisin. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
3. Sekoita täytteen aineet sekaisin (lukuunottamatta mustikoita ja perunajauhoja)
4. Lisää täyte vuokaan. Sekoita pakastemustikoiden joukkoon perunajauhot. Levitä mustikat täytteen päälle.
5. Paista 200 asteessa, uunin keskitasolla, 30-35 min.
6. Anna jäähtyä vuoassa, ennenkuin irroitat vuoasta.

Kommentit
Lähetä kommentti
Kommentit tervetulleita!