JUUSTOPIIRAS

 

Maukas ja täyteläinen piiras taipuu monenlaisiin herkutteluhetkiin: kahvipöytään, lounaaksi tai iltapalaksi. Piiras onnistuu myös gluteenittomana, kun korvaat vehnäjauhot tummalla gluteenittomalla jauhoseoksella.

JUUSTOPIIRAS

Pohja
3,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl Emmental-juustoraastetta (sin.)
2 dl kreikkalaista jugurttia
1 rkl rypsiöljyä
0,5 tl suolaa

Täyte
1 pieni punasipuli
250 g mascarpone-tuorejuustoa
1,5 dl kreikkalaista jugurttia
100 g Emmental-juustoraastetta (sin.)
2 kananmunaa
2 rkl tuoretta basilikaa silputtuna
1 tl paprikajauhetta
0,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippurirouhetta

1. Sekoita pohjan ainekset taikinaksi. Painele voidellun piirakkavuoan ø 23 cm pohjalle ja reunoille jauhotetuin käsin. Laita jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
2. Kuori ja pilko sipuli. Sekoita täytteen ainekset sekaisin. Levitä seos vuokaan.
3. Paista 175°, 40-45 min, uunin keskitasolla. Peitä vuoka leivinpaperilla, jos pinta tummuu liikaa.


Kommentit