Juhlista itsenäisyyspäivää piparinmakuisella kakulla. Taikinassa käytetty puolukkahillo mehevöittää kakkua mukavalla tavalla.
ITSENÄISYYSPÄIVÄKAKKU
Pohja
50 g voita
1 dl sokeria
1 muna
0,75 dl kermaviiliä
1,5 dl gluteenittomia jauhoja
0,5 tl ruokasoodaa
1 tl kanelia
0,5 tl inkiväärijauhetta
0,25 tl neilikkaa
0,25 tl kardemummaa
(Voit korvata kanelin, inkiväärijauheen, neilikan ja kardemumman 1 rkl piparkakkumausteella)
0,5 dl puolukkahilloa
2 dl kuohukermaa
2 tl vaniljasokeria
2 tl sokeria
Omena-kanelimarmeladia
Makeisia
Keksejä
1. Sekoita ensin keskenään kuivat aineet eli jauhot, ruokasooda, kaneli, inkiväärijauhe, neilikka ja kardemumma.
2. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna.
3. Sekoita joukkoon kermaviili. Kääntele jauhoseos taikinaan nuolijalla tai lusikalla. Kääntele lopuksi joukkoon puolukkahillo.
4. Muotoile leivinpaperoidulle pellille n. 25 cm x 25 cm levy. Paista 175 asteessa, uunin alatasolla 15 min. Kokeile kypsyyttä tikulla.
5. Kumoa levy, irrota leivinpaperi varovasti. Puolita jäähtynyt levy.
6. Levitä levynpuolikkaalle omenamarmeladia ja puolet kermavaahdosta.
7. Aseta toinen levy päälle. Levitä loput kermavaahdosta ja koristele.

Kommentit
Lähetä kommentti
Kommentit tervetulleita!