Muista isää isänpäivänä 9.11.2025 appelsiini-mantelikakulla.
ISÄNPÄIVÄKAKKU
Kakkupohja
4 kananmunaa
1,25 dl sokeria
5 dl mantelijauhetta
0,5 dl maissitärkkelystä
1 appelsiinin kuoriraaste
0,5 tl leivinjauhetta
Kostutus
0,5 sitruunan mehu
2 rkl vettä
2 rkl tomusokeria
Täyte
1dl kuohukermaa
50 g gluteenitonta tummaa suklaata
2 rkl appelsiinimarmeladia
Koristelu
1 dl kuohukermaa
1 rkl tomusokeria
Makeisia
1. Pingota leivinpaperi irtopohjakakkuvuokaan ø18 cm. Voitele ja jauhota reunat, esim. maissitärkkelyksellä.
2. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
3. Sekoita kuivat aineet ja hyvin pestyn appelsiinin kuoriraaste sekaisin.
4. Lisää jauhoseos ruokalusikallinen kerrallaan taikinaan.
5. Kaada taikina vuokaan ja paista 175°, 25-30 min, uunin keskitasolla. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla.
6. Kumoa hieman jäähtynyt kakku.
7. Anna kakun jäähtyä kunnolla.
8. Leikkaa kakku vaakatasossa kahteen osaan.
9. Valmista täyte vatkaamalla kerma napakaksi vaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa.
10. Sekoita sulan suklaan sekaan kermavaahto lisää myös appelsiinimarmeladi.
11. Sekoita kostutusnesteen aineet sekaisin.
12. Levitä lusikan avulla puolet kostutusnesteestä kakkulevylle, levitä täyte päälle. Laita toinen kakkulevy päälle ja kostuta levy. Anna kakun tekeytyä jääkaapissa väh. 4h, mielellään yön yli.
13. Koristele kakku vaahdottamalla kerma, lisää tomusokeri. Levitä vaahto kakun päälle, koristele makeisilla.

Kommentit
Lähetä kommentti
Kommentit tervetulleita!