HAUDUTETTU JAUHELIHAKASTIKE

 

Hitaasti ja pitkään hautunut jauhelihakastike on kiireettömän päivän herkkukastike. Nauti pastan tai keitettyjen perunoiden kanssa.

HAUDUTETTU JAUHELIHAKASTIKE 4:lle

1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 porkkana
400 g naudan jauhelihaa
1 dl punaviiniä (voi jättää pois)
400 g tomaattipyrettä
1 dl vettä
1 tl paprikajauhetta
0,5 tl mustapippurirouhetta
1 tl suolaa

1. Kuori ja pilko sipulit ja porkkana.
2. Kuullota sipuli-ja porkkanapaloja tilkassa oljyä paksupohjaisessa kattilassa. Lisää joukkoon jauheliha. Paista niin kauan, että neste on haihtunut.
3. Lisää punaviini. Anna hautua niin kauan, että viini on haihtunut. Lisää joukkoon tomaattipyre, vesi ja mausteet. Anna hautua miedolla lämmöllä 2 h. Sekoittele välillä. Lisää tarvittaessa vettä.
4. Maista, lisää tarvittaessa suolaa.

Kommentit