Ruokaisa ja makoisa salaatti sopii, esim. lounassalaatiksi leivän kera.
MAKKARA-GRANAATTIOMENASALAATTI 4:lle
200 g makkaraa, esim. Huilin Tuhti
1 tl currya
1 dl couscousia
1 keltainen paprika
1 pkt (100 g) salaattijuustoa, esim. Apetina aurinkokuivattu tomaatti
1 granaattiomena
1 pss jääsalaattia
Kastike
0,5 dl rypsiöljyä
1/2 tl mustapippurirouhetta
1 tl sokeria
1. Pilko makkara. Kuullota makkarapaloja tilkassa öljyä pannulla, kunnes saavat väriä pintaan. Sekoita joukkoon curry.
2. Keitä couscous pakkauksen ohjeen mukaan.
3. Huuhtele ja pilko paprika.
4. Halkaise granaattiomena vaakasuunnassa puoliksi. Pidä puolikasta leikkauspinta alaspäin kulhon päällä ja koputtele hedelmän kuperaa puolta puukauhalla, kunnes siemenet irtoavat. Poista siemenistä käsin valkoiset ja kitkerät osat.
5. Huuhtele ja pilko salaatti.
6. Sekoita kastikkeen ainekset hyvin sekaisin kulhossa.
7. Lisää kulhoon kaikki salaatin ainekset ja sekoita varoen.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kommentit tervetulleita!