HALLOWEENKAKKU

 

Helppo vegaaninen juustokakku halloweenia juhlistamaan.

HALLOWEENKAKKU

Pohja
175 g Domino-keksejä
25 g vegaanista margariinia, esim. Keiju

Täyte
2,5 dl vispautuvaa kauravalmistetta, esim. Aito
150 g vegaanista tuorejuustoa, esim. Oatley
1,5 dl pakastemustikoita
2 rkl sokeria
175 g tummaa vegaanista suklaata, esim. Panda

1. Murusta jääkaappikylmät keksit, esim monitoimikoneessa tai kaulimen avulla (keksit pakastepussin sisällä).
2. Sulata rasva ja sekoita se keksimurun sekaan. Painele keksimuruseos leivinpaperoidun irtopohjakakkuvuoan (ø18 cm) pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
3. Vaahdota kauravispi napakaksi vaahdoksi.
4. Sulata mustikat sulatusteholla mikrossa. Älä kuumenna. Sekoita sokeri mustikoiden joukkoon ja soseuta seos, esim. sauvasekoittimella.
5. Notkista tuorejuusto kulhossa ja sekoita joukkoon mustikkasose.
6. Sulata suklaa, esim. mikrossa. Sekoita sulasuklaa tuorejuusto-mustikkaseokseen. Sekoita lopuksi joukkoon kauravaahto.
7. Kaada täyte vuokaan. Anna kakun tekeytyä jääkaapissa väh. 4 h, mielellään yön yli.

Koristele, esim. vegaanisilla marmeladikuulilla, Marianne-rakeilla ja raastetulla vegaanisella suklaalla.

Kommentit