PERUNALASAGNE


Herkullinen ja helppo uuniruoka, jossa valkokastike korvataan juustoraasteella.

PERUNALASAGNE

600 g perunoita

Jauhelihakastike
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 punainen paprika
400 g jauhelihaa
1 prk (400 g) tomaattimurskaa
2 dl vettä (tomaattimurskapurkin huuhteluvettä)
1 tl suolaa
1 tl kuivattua oreganoa
1 tl mustapippurirouhetta
0,5 tl chilijauhetta
2 rkl balsamicoa

300 g juustoraastetta (esim. sin. Emmental)

1. Valmista ensin jauhelihakastike.
2. Kuori ja pilko sipulit. Pilko myös paprika. Kuullota sipuli-ja papeikapaloja hetken tilkassa öljyä. 
3. Lisää joukkoon jauheliha. Paista kypsäksi.
4. Lisää pannulle tomaattimurska, vesi ja mausteet. Anna kastikkeen hautua perunoiden viipaloimisen ajan.
5. Pese perunat hyvin ja viipaloi ohuiksi viipaleiksi.
6. Öljyä vuoka. Laita pohjimmaiseksi jauhelihakastiketta, lado perunaviipaleita kastikkeen päälle, ripottele pinnalle juustoraastetta. Toista kerroksia. Jätä viimeiseksi kerrokseksi perunaviipalekerros, jonka päälle tulee vielä juustoraastetta.
7. Paista 200°, 1 h. Peitä vuoka foliolla, jos pinta meinaa tummua liikaa. Anna ruuan vetäytyä uunista ottamisen jälkeen 10 min.



Kommentit