PAISTETTU TOFU LIME-OREGANOSALAATILLA

 

Helppo ja kevyt vaihtoehto lounaaksi tai iltapalaksi. Vegaanisen version saat, kun korvaat marinadin hunajan, esim. ruskealla sokerilla.

PAISTETTU TOFU LIME-OREGANOSALAATILLA 3-4:lle

1 pkt (400 g) tofua (esim.SoFine)

Marinadi
1 dl oliiviöljyä
2 rkl hunajaa
1 tl paprikajauhetta
1 tl valkosipulijauhetta
0,5 tl mustapippurirouhetta
0,5 tl suolaa

Salaatti
3 limen mehu
0,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippurirouhetta
1/3 puntti tuoretta oreganoa silputtua
1 tl kuivattua oreganoa
1 pieni punasipuli pilkottuna
0,5 tuoretta kurkkua pilkottuna
3 pientä tomaattia pilkottuna
1 avokado pilkottuna

Lisäksi
Maissitortilloja
Salaattia
Crème fraîchea tai kreikkalaista jugurttia (tai vaihtoehtoisesti kaurafraîchea)

1. Kuivaa tofu. Kääri tofu keittiöpyyhkeeseen ja laita, esim kattila painoksi päälle. Anna olla painon alla salaatin teon ajan.
2. Valmista salaatti ohjeen mukaan. Sekoita pilkottu avokado viimeiseksi varoen salaatin sekaan.
3. Valmista tofun marinadi sekoittamalla marinadin ainekset sekaisin. 
4. Viipaloi tofu ja laita viipaleet marinadiin ja anna marinoitua n. 10 min.
5. Paista tofuviipaleet paistinpannulla mol. puolin.
6. Lämmitä maissitortillat tilkassa öljyä paistinpannulla.
7. Laita tortillan päälle salaatinlehtiä, lime-oreganosalaattia ja crème fraîche -nokareita.


Kommentit