Helppo ja maukas piirakka, jossa ainekset vain sekoitetaan keskenään. Gluteenittoman piirakan saat, kun korvaat vehnäjauhot gluteenittomilla jauhoilla.
OMENASOSEPIIRAKKA
150 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 dl maitoa
1 muna
Päälle
2 dl omenasosetta (mausta tarvittaessa sokerilla)
1 dl mantelilastuja
1 rkl sokeria
0,5-1 tl kanelia
1. Sulata voi kattilassa miedolla lämmöllä. Ota kattila pois liedeltä.
2. Sekoita voisulan joukkoon sokeri.
3. Lisää vehnäjauhot ja leivinjauhe.
4. Sekoita joukkoon maito ja muna.
5. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan ø 23 cm. (Huom. taikina on juoksevaa).
6. Levitä pinnalle omenasose ja mantelilastut. Ripottele lopuksi sokeri ja kaneli.
7. Paista 200°, 20-25 min.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kommentit tervetulleita!