Helppo vegaaninen kakku, jossa täytteessä käytetty vegaaninen suklaa hyydyttää täytteen samettisen pehmeäksi.
VEGAANINEN JOGURTTI-SUKLAAKAKKU
Pohja
1 pkt (175 g) Domino -keksejä
50 g kasvipohjaista margariinia, esim. Keiju
Täyte
3 dl vegaanista jogurtta, esim. Elovena vadelma-mustikkakauragurttia
2,5 dl vaahtoutuvaa kauravispiä
145 g vegaanista suklaata, esim. Panda tumma suklaa
1. Hienonna keksit, esim. monitoimikoneessa.
2. Sulata rasva mikrossa tai kattilassa. Sekoita sulatettu rasva keksimurun sekaan.
3. Painele keksimuru leivinpaperoidun irtopohjakakkuvuoan ø 18 cm pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
4. Valmista täyte: sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa.
5. Vaahdota kauravispi.
6. Sekoita jäähtynyt suklaa kaurajurtin sekaan. Lisää vaahto seokseen ostellen lusikan avulla.
7. Kaada täyte vuokaan. Anna kakun tekeytyä jääkaapissa väh. 4 h, mielellään yön yli.
Koristele kakku, esim. mansikoilla, tuoreella basilikalla ja suklaarouheella!
Kommentit
Lähetä kommentti
Kommentit tervetulleita!