Keikauskakakku on nostalgiaa huokuva herkku, josta tulee lapsuudesta mieleen ananaskeikauskakku. Makoisassa kakussa voi käyttää omenan tilalla myös luumua.
OMENAKEIKAUSKAKKU
3 dl fariinisokeria
3 omenaa
3 munaa
2 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 dl kiehuvaa vettä
50 g voita tai margariinia
1. Laita voi ja vesi kattilaan ja kuumenna, kunnes voi sulaa.
2. Ripottele fariinisokeri leivinpaperoituun kakkuvuokaan (ø 20 cm) tai uunivuokaan (30 cm×30 cm).
3. Lisää päälle kuoritut ja paloitellut omenat.
4. Vatkaa munat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhojen joukkoon leivinjauhe ja sekoita jauhoseos taikinaan.
5. Sekoita joukkoon vesi-voiseos.
Kaada taikina vuokaan omenapalojen päälle.
6. Paista 200°, 30 min.
7. Kumoa kakku pohja ylöspäin. Poista leivinpaperi varoen.
Nauti kylmän vaniljakastikkeen kanssa!
Kommentit
Lähetä kommentti
Kommentit tervetulleita!