Helppo herkkupiirakka, jonka täytteeseen voit valita tummaa suklaata tai valko- tai maitosuklaata.
MUSTIKKA-SUKLAAPIIRAKKA
Pohja
100 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 muna
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Täyte
2 dl maustamatonta jugurttia
0,75 dl sokeria (jos käytät maito- tai maitosuklaata, niin vähennä sokerin määrää.)
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 muna
100 g suklaata (50 g tummaa suklaata ja 50 maitosuklaata)
2 rkl maissitärkkelystä
2-3 dl mustikoita
2 tl perunajauhoja
1. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään.
3. Lisää voi-sokeriseokseen muna. Sekoita joukkoon kuivat aineet nopeasti.
4. Painele taikina jauhotetuin käsin voidellun piirakkavuoan (ø 24 cm) pohjalle ja reunoille.
5. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa.
6. Sekoita keskenään jugurtti, sokeri, tuorejuusto, muna ja maissitärkkelys.
7. Sekoita sulatettu, jäähtynyt suklaa täytteeseen.
8. Sekoita mustikoiden (pakaste) joukkoon perunajauhot ja levitä marjat vuokaan.
9. Levitä suklaaseos mustikoiden päälle.
10. Paista 175°, uunin alatasolla, 35-40 min.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kommentit tervetulleita!