Ihanan pehmeät sämpylät saavat makunsa jogurtista ja annospikakaurapuurohiutaleista.
JOGURTTISÄMPYLÄT 16 KPL
2 dl jogurttia, esim. maustamatonta kreikkalaista jogurttua
3 dl kiehuvaa vettä
2 pss (à 35 g) annospikakaurapuuroa, makuna luumu.
1 tl suolaa
1 pss (11 g) kuivahiivaa
2 rkl siirappia
1 dl öljyä
8-9 dl vehnäjauhoja
1. Sekoita kulhossa jogurtti, vesi, annospikakaurat, siirappi, suola ja öljy.
2. Sekoita kuivahiiva 1 dl vehnäjauhon sekaan. Lisää se seokseen.
3. Lisää jauhoja muutamassa erässä. Vaivaa taikinaa, kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista.
4. Anna kohota liinan alla vedottomassa paikassa 1 h.
5. Jaa taikina kahtia, pyörittele tangoiksi. Paloittele tangot. Pyörittele sämpylöiksi.
6. Anna kohota liinan alla 15 min. Paista 225°, uunin keskitasolla 10 min.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kommentit tervetulleita!