RAPARPERI-RAHKAPIIRAKKA

 

Kesäinen herkku kahvipöydän tarjottavaksi tai jälkiruuaksi. Tarjoa vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa.

RAPARPERI-RAHKAPIIRAKKA

Pohja
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl kaurahiutaleita
0,5 dl sokeria
1 muna
100 g voita sulatettuna

Täyte
3 dl raparperipaloja
1 prk (200 g) rahkaa
1 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 muna

1. Sekoita pohjan kuivat aineet sekaisin. Sekoita joukkoon muna ja jäähtynyt voisula.
2. Painele taikina öljytyn piirakkavuoan ø 23 cm pohjalle ja reunoille.
3. Pilko raparperit pieniksi paloiksi. Levitä palat piirakkavuokaan.
4. Sekoita keskenään muut pohjan ainekset. Kaada seos vuokaan raparpereiden päälle.
5. Paista 200°, uunin alatasolla, 25-30 min. Peitä vuoka tarvittaessa leivinpaperilla, jos reunat tummuvat liikaa. 


Kommentit