Raparperin kirpeys ja banaanin makeus komppaavat toisiaan hyvin yhteen. Voit valmistaa kakun myös piirakkavuokaan. Gluteenittoman version saat, kun korvaat vehnäjauhot ja kaurahiutaleet gluteenittomilla vaihtoehdoilla.
RAPARPERI-BANAANIKAKKU
Pohja
2 dl vehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
1 tl vaniljasokeria
0,75 dl sokeria
100 g voita sulatettuna
1 kananmuna
Täyte
3 dl raparperipaloja
1,5 dl kreikkalaista maustamatonta jugurttia
1 banaani (kypsä)
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
1. Sekoita pohjan kuivat aineet sekaisin.
2. Sulata voi mikrossa tai kattilassa. Anna jäähtyä. Sekoita muna voisulan sekaan.
3. Kaada muna-voiseos kuivien aineiden sekaan nopeasti sekoittaen. Älä vaivaa.
4. Pingota leivinpaperi irtopohjakakkuvuokaan ø 18 cm. Öljyä vuoan reunat. Painele 3/4 osa taikinasta vuoan pohjalle ja reunoille. (Loppu taikinasta murustetaan lopuksi kakun pinnalle.)
5. Pilko täytettä varten raparperit.
Soseuta jugurtti ja banaani sekaisin sauvasekoittimella.
6. Sekoita joukkoon sokerit ja kananmuna. Kaada täyte vuokaan. Ripottele pinnalle raparperipalat ja murustele pohjasta käyttämättä jätetty taikina kakun pinnalle.
7. Paista 200°, uunin keskitasolla, 30-35 min. Anna kakun vetäytyä vuoassa puolisen tuntia, ennenkuin irroitat reunat.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kommentit tervetulleita!