PAISTETTU MANSIKKAJUUSTOKAKKU

 

Uunissa valmistettu juustokakku sulaa suussa.

PAISTETTU MANSIKKAJUUSTOKAKKU

Pohja
100 g Marie-keksejä
50 g voita

Täyte
2,5 dl kreikkalaista jugurttia
1 prk (200 g) vaniljatuorejuustoa
2 munaa
0,5 dl sokeria
1 rkl maissitärkkelystä

1 dl mansikoita
1,5 rkl sokeria

1. Pingota leivinpaperi irtopohjakakkuvuokaan ø 18 cm. Öljyä reunat.
2. Murskaa keksit monitoimikoneessa tai laita keksit pakastepussiin ja nuiji, esim. kaulimella. 
3. Sulata voi. Sekoita keksimuru ja voisula keskenään. Painele seos vuoan pohjalle, esim. juomalasilla painellen.
4. Valmista täyte sekoittamalla jugurtti, tuorejuusto, munat, sokeri ja maissitärkkelys sekaisin. Kaada seos vuokaan.
5. Soseuta tuoreet mansikat, esim. haarukalla. Sekoita soseen sekaan sokeri.
6. Ripottele sosetta lusikalla nokareina taikinan päälle. Levitä sosetta, esim veitsen kärjellä.
7. Paista 175°, uunin alatasolla 50 min. Sammuta uuni. Avaa uunin luukku ja anna kakun olla uunissa vielä niin kauan kunnes vuoka ei ole kuuma.
8. Anna kakun jäähtyä vuoassa. 


Kommentit