KIKHERNE-PARSAKAALIPAISTOS

 

Helppo ja maukas paistos sopii kevyeksi lounaaksi leivän kera tai lisukkeena esim. kalan kanssa.

KIKHERNE-PARSAKAALIPAISTOS

1 tlk (380 g/230 g) kikherneitä
1 kpl (300 g) parsakaali
3 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
1 tl suolaa

Kastike
1 rkl sinappia
2 rkl valkoviinietikkaa
1,5 tl sokeria
1/4 tl suolaa
0,75 dl rypsi- tai oliiviöljyä

1. Huuhtele ja valuta kikherneet. Leikkaa parsakaali pieniksi paloiksi.
2. Levitä kikherneet ja parsakaalipslat leivinpaperoidulle pellille. Pirskottele päälle öljyä ja suola.
3. Paista 200°, 30 min. Kääntele pari-kolme kertaa paistamisen aikana.
4. Valmista kastike sekoittamalla sinapin sekaan valkoviinietikka, sokeri ja suola. Lisää öljy pienissä erissä sinappiseokseen.
5. Kumoa paistos kulhoon. Sekoita kastike joukkoon.


Kommentit