Helppo ja kuohkea vegaaninen suklaakakku juhlapöytään.
VEGAANINEN SUKLAAKAKKU 8-10:lle
Pohja
3,5 dl kaurajuomaa
1 dl rypsiöljyä
2 tl valkoviinietikkaa
2,5 dl sokeria
1 sitruunan kuoriraaste
1,5 rkl vaniljasokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta
1 rkl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
Kostutus
0,5 sitruunanmehu
2 rkl tomusokeria
3 rkl vettä
Täyte
1 prk (150 g) maustamatonta vegaanista tuorejuustoa, esim. Oatley
1 dl kauravispiä
25 g tummaa vegaanista suklaata, esim. Panda
3 rkl tomusokeria
0,5 sitruunan kuoriraaste
1,5 dl appelsiinimarmeladia, esim. Saarioinen
Kuorrutus
1 dl kauravispiä
2 tl tummaa kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 rkl tomusokeria
1. Pingota leivinpaperi irtopohjakakkuvuokaan ø 18 cm. Öljyä ja jauhota kaakaojauheella vuoan reunat.
2. Valmista ensin kakkupohja. Sekoita kaurajuoma, rypsiöljy ja valkoviinietikkaa sekaisin.
3. Sekoita pohjan kuivat aineet sekaisin. Siivilöi jauho-sokeriseos ja hyvin pestyn sitruunan kuoriraaste nesteeseen. Sekoita vatkaimella nopeasti sekaisin. Kaada seos vuokaan. Paista 175°, 45-50 min. Kokeile kypsyyttä tikulla.
4. Kumoa kakku jäähtyneenä. Anna kakun tekeytyä jääkaapissa 3-4 h, mielellään yön yli.
Kakun täyttäminen
1. Valmista täyte. Sulata suklaa mikrossa tai kattilassa. Vatkaa kauravispi vaahdoksi.
2. Sekoita tuorejuuston sekaan sitruunan kuoriraaste, tomusokeri ja sulatettu suklaa. Lisää lopuksi vaahto sekaan käännellen.
2. Leikkaa kakku kahteen osaan.
6. Nosta pohjalevy tarjoiluastialle. Sekoita kostutusaineet sekaisin. Kostuta levy (puolet nesteestä).
6. Levitä marmeladi levylle. Levitä seuraavaksi täyte.
7. Nosta kakkulevy päälle. Kostuta lopulla sitruunamehulla.
8. Kuorrutus: vaahdota kauravispi, sekoita joukkoon kaakaojauhe, vanilja- ja tomusokeri. Levitä kakun päälle.
Koristele, esim. pensasmustikoilla, tuoreilla vadelmilla ja raastetulla suklaalla!
Kommentit
Lähetä kommentti
Kommentit tervetulleita!