RAHKAPIIRAKKA
125 g voita sulatettuna
1 prk (200 g) kermaviiliä
1 muna
1,25 dl sokeria
3,5 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
Täyte
1 prk (250 g) maitorahkaa
1 muna
0,5 dl kermaa
0,75 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 sitruunan kuoriraaste
1. Sulata voi kattilassa tai mikrossa.
2. Sekoita jäähtyneeseen voisulaan kermaviili, muna ja sokeri.
3. Sekoita jauhojen sekaan leivinjauhe.
4. Sekoita voi-kermaviili-munaseokseen jauhoseos. Painele taikina öljytyn piirakkavuoan Ø 28 cm pohjalle ja reunoille jauhotetuin käsin.
5. Sekoita täytteen ainekset sekaisin ja kaada seos vuokaan.
6. Paista 200°, 20 min.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kommentit tervetulleita!