Valmista äitienpäiväkakku kokoamalla kakku kääretorttuviipaleista täytekakun tapaan.
ÄITIENPÄIVÄKAKKU
Kääretorttu
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
3 dl vadelmahilloa
1. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi.
2. Sekoita keskenään perunajauho ja leivinjauhe.
3. Sekoita jauhoseos muna-sokerivaahtoon käännellen.
4. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 200°, 10-12 min.
5. Kumoa valmis torttulevy sokeroidun leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä.
6. Levitä hillo levylle ja kääri napakaksi rullaksi leivinpaperin avulla.
Täyte
1 prk (250 g) mascarponejuustoa
50 g valko-tai maitosuklaata
2 dl kuohukermaa
1. Notkista mascarpone.
2. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa.
3. Vaahdota kerma.
4. Sekoita suklaasula mascarponen sekaan.
5. Sekoita kermavaahto mascarpone-suklaaseokseen.
Kakun kokoaminen
1. Pingota leivinpaperi tai kakkupaperi irtopohjakakkuvuokaan ø 18 cm.
2. Viipaloi kääretortusta n. 1,5 cm paksuisia viipaleita.
3. Asettele kääretorttuviipaleita vuoan pohjalle.
4. Levitä puolet täytteestä vuokaan kääretorttuviipaleiden päälle. Asettele toinen kerros kääretorttuviipaleita vuokaan.
5. Levitä loput täytteestä vuokaan.
6. Asettele päällimmäiseksi kerrokseksi kääretorttuviipaleita.
7. Anna kakun tekeytyä jääkaapissa miel. yön yli.
Kuorrutus
2 dl kuohukermaa
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
3-4 rkl tomusokeria
1. Vaahdota kerma. Siivilöi kaakaojauho ja tomusokeri vaahtoon ja sekoita.
2. Levitä vaahto kakun päälle ja reunoille.
3. Koristele, esim. makeisilla.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kommentit tervetulleita!