UUNIKANA

 

Kermainen uunikana hautuu uunissa lempeän meheväksi.

UUNIKANA 3:lle

3 kpl kanan fileepihvejä (n. 500 g)
1 tl suolaa
1 tl mustapippurirouhetta
1 tl paprikajauhetta

Marinadi
1 appelsiinin mehu (n. 1 dl)
2 rkl soijakastiketta
2 rkl siirappia
2 rkl valkoviinietikkaa
3 valkosipulinkynttä murskattuna
1 tl chilihiutaleita

Kastike
2 dl kermaa
3 rkl maissitärkkelystä

1. Voitele uunivuoka ja asettele fileepihvit vuokaan. Ripottele fileiden pinnalle suola, mustapippurirouhe ja paprikajauhe.
2. Sekoita marinadin ainekset ja kaada se vuokaan. Anna maustua jääkaapissa väh. 3 h/yön  yli. Ota vuoka huoneen lämpöön 0,5 h ennen uuniin laittamista.
3. Sekoita kastikkeen ainekset hyvin sekaisin. Kaada kastike uunivuokaan. Sekoita kastiketta marinadin kanssa sekaisin.
4. Paista uunin keskitasolla 200°, 30 min. Tarkista, että kana on kypsää 

Tarjoa salaatin ja keitetyn riisin kanssa!

Kommentit