MANTELIKAKKU

 

Helppo ja ihanan kuohkea gluteeniton kakku.

MANTELIKAKKU

5 munaa
2,5 dk tomusokeria
1 sitruunan kuoriraaste
2 tl vaniljasokeria
2 pss (á 80 g) mantelijauhoa (kuoreton)

1. Leivinpaperoi irtopohjakakkuvuoka ø 18 cm. Voitele ja jauhota reunat.
2. Raasta hyvin pestyn sitruunan kuori.
3. Erottele keltuaiset ja valkuaiset.
4. Vaahdota valkuaiset.
5. Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kuoriraaste.
6. Sekoita mantelijauhot ja vaniljasokeri keltuaisvaahtoon.
7. Kääntele valkuaisvaahto taikinan sekaan. Kaada taikina vuokaan.
8. Paista 175°, uunin keskitasolla 30-40 min. Tarkista kypsyys tikulla.
9. Sihtaa jäähtyneen kakun pinnalle tomusokeria.

Kommentit