VUOKAMUFFINSSIT

 

Muffinssit pystyy valmistamaan myös vuoassa, jolloin siitä on helppo leikata sopivan kokoisia paloja. Ohje on gluteeniton. Gluteenittomien jauhojen sijasta voi käyttää vehnäjauhoja.

VUOKAMUFFINSSIT 12-16 palaa

4,5 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
2 rkl sokeria
1 rkl leivinjauhetta
2 munaa
2,5 dl maitoa
50 g voita sulatettuna
100 g juustoraastetta, esim. cheddar
50 g kalkkunaleikettä pilkottuna
1 dl säilykeananasta pilkottuna

Pinnalle
50 g juustoraastetta
Ripaus mustapippurirouhetta

1. Sekoita keskenään jauhot, sokeri ja leivinjauhe.
2. Sekoita keskenään munat, maito ja sulatettu voi.
3. Sekoita muna-maito-voi seos kuivien aineiden sekaan.
4. Sekoita juustoraaste, pilkottu kalkkunaleike ja pilkotut ananaspalat käännellen taikinan sekaan.
5. Levitä taikina leivinpaperoituun uunivuokaan 24×24. 
6. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja mustapippurirouhetta.
7. Paista 200°, 15 min. Kokeile kypsyyttä tikulla.

Kommentit