SUKLAAKUIVAKAKKU

 

Maukas kahvikakku valmistuu vaivaamatta. Suklaisen makunsa kakku saa Tupla-suklaasta.Toki voit käyttää mitä tahansa suklaamakua Tupla-suklaan tilalla. 
Kakun maku paranee säilytettäessä.

SUKLAAKUIVAKAKKU

200 g voita tai margariinia
2 dl maitoa
3 munaa
2,75 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 kpl (à 50 g) Tupla-suklaata
2 tl vaniljasokeria
3 rkl kaakaojauhetta

1. Voitele ja korppujauhota rengaskakkuvuoka (2 l)
2. Sekoita ensin kuivat aineet ja pilkottu suklaa.
3. Sulata voi mikrossa tai kattilassa. Lisää maito sulatettuun voihin.
4. Sekoita munien sekaan sokeri, esim. puuhaarukalla.
5. Sekoita vuorotellen kolmessa erässä voi-maitoseos ja jauho-suklaaseos muna-sokeriseokseen.
6. Kaada taikina vuokaan.
7. Paista 175°, uunin alatasolla, n. 50 min. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla.
8. Anna kakun jäähtyä15 min vuoassa ennen kumoamista. Anna jäähtyä. 

Kommentit