Helppo ja nopeatekoinen gluteeniton herkku jälkiruoaksi tai tarjottavaksi kahvipöytään.
SITRUUNA-MUTAKAKKU
75 g voita tai margariinia
1 sitruunan kuoriraaste
0,25 dl sitruunan mehua
1 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 tl vaniljasokeria
1 muna
Päälle
1 dl kuohukermaa
2 tl vaniljasokeria
Makeisia
1. Laita uuni kuumenemaan 175°.
2. Pingota leivinpaperi irtopohjakakkuvuokaan, ø 22 cm. Voitele vuoan reunat.
3. Sulata voi kattilassa tai mikrossa. Anna jäähtyä pari min.
4. Sekoita voisulan joukkoon sitruunankuoriraaste, sitruunan mehu, vaniljasokeri ja muna.
5. Kaada taikina vuokaan.
6. Paista 10 min. Kakku saa jäädä keskeltä tahmeaksi.
7. Anna jäähtyä ja siirrä jääkaappiin viilenemään.
8. Vatkaa kerma, sekoita joukkoon vaniljasokeri. Levitä vaahto jäähtyneen kakun pinnalle. Koristele makeisilla.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kommentit tervetulleita!