Helppo ja makoisa suolainen piirakka, jonka valmistamisessa ei käytetä laisinkaan jauhoja.
LYTTYPERUNAPIIRAKKA 4:lle
Pohja
500 g keskikoista perunaa (yleis- tai jauhoinen peruna) keitettynä
0,5 tl suolaa
Täyte
1 pieni punasipuli pilkottuna
3 tomaattia pilkottuna
1 pkt (100 g) salattijuustoa, makuna esim. aurinkokuivattu tomaatti
1 dl tomaattipyrettä
3 dl juustoraastetta, esim. Emmental
1 dl ruokakermaa
1 tl valkosipulijauhetta
0,5 tl mustapippurirouhetta
1 tl sokeria
0,5 tl suolaa
Pinnalle
2 dl juustoraastetta
1. Keitä pestyt perunat kypsäksi. Voit kuoria perunat, jos haluat.
2. Öljyä piirakkavuoka (ø 23 cm). Kumoa perunat vuokaan. Hajota perunat haarukan avulla. Painele juomalasin avulla perunapalat vuoan pohjalle ja reunoille. Ripottele pinnalle suola.
3. Paista pohjaa uunissa 225°, 15 min.
4. Sekoita täytteen ainekset sekaisin pohjan paistaumisen aikana.
5. Levitä täyte esipaistetun pohjan päälle. Ripottele pinnalle juustoraaste.
6. Paista vielä 15-20 min.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kommentit tervetulleita!