Ihanan pehmeä banaanijuustokakku, johon tulee mukavaa banaanin makeutta, kun paahdat banaaneja uunissa ennen soseuttamista.
BANAANIJUUSTOKAKKU
Pohja
150 g kaurakeksejä
50 g voita tai margariinia
Täyte
2 banaania
4 liivatelehteä
200 g mascarponejuustoa tai maustamatonta tuorejuustoa
1 dl vaniljakastiketta
2 rkl tomusokeria
0,75 dl sitruunamehua
1. Paahda banaaneja 200° uunissa 10-15 min, kunnes kuoret mustuvat kokonaan.
2. Pingota leivinpaperi irtopohjakakkuvuokaan ø 24 cm.
3. Murskaa pohjan keksit ja sulata voi. Sekoita voisulan joukkoon keksimurut.
4. Painele keksimuru vuokaan, esim. lusikan avulla. Laita vuoka jääkaappiin.
5. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen väh. 5 min.
6. Sekoita tuorejuuston sekaan vaniljakastike ja tomusokeri.
7. Kuori banaanit ja soseuta haarukalla tai sauvasekoittimella. Lisää sose tuorejuustoseokseen.
8. Vaahdota kerma löysähköksi vaahdoksi.
9. Kuumenna sitruunamehu. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja sekoita ne hyvin kuumaan sitruunamehuun.
10. Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen kokoajan sekoittaen, jotta liivate sekoittuu hyvin seokseen.
11. Sekoita lopuksi kermavaahtovaahto, esim. nuolijalla tai lusikalla nostellen seokseen.
12. Levitä täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa väh. 3 h.
Ripottele pinnalle suklaamurua!
Kommentit
Lähetä kommentti
Kommentit tervetulleita!