Makaronilaatikko on arkiruokien helppo ja huokea kunkku.
MAKARONILAATIKKO 6:lle
400 g makaronia
5 dl vettä
2 kasvisliemikuutiota
1 sipuli
400 g jauhelihaa
1 tl mustapippurirouhetta
0,5 dl ketsuppia
0,5 tl suolaa
100 g-150 g juustoraastetta
1. Kuori ja pilko sipuli. Kuullota sipulipaloja hetken. Lisää pannulle jauheliha, paista kypsäksi. Sekoita joukkoon mustapippurirouhe, ketsuppi ja suola.
2. Keitä makaroneja 5 min kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä.
3. Öljyä uunivuoka. Kaada makaronit liemineen vuokaan. Sekoita joukkoon paistettu jauheliha.
4. Paista 200°, 25-30 min. Lisää pinnalle juustoraastetta puolessa välissä paistoaikaa.
Tarjoa, esim. gremolatan kanssa
Gremolata
0,75 dl oliivi- tai rypsiöljyä
2 valkosipulin kynttä murskattuna
2 rkl sitruunanmehua
Kourallinen tuoretta persiljaa siputtuna
1. Sekoita kaikki ainekset sekaisin
Kommentit
Lähetä kommentti
Kommentit tervetulleita!