Helppo ja nopea banaanipiirakka sopii niin kahvipöytään kuin tarjottavaksi jälkiruokana vaniljajäätelön kanssa.
BANAANIPIIRAKKA
2 banaania
0,25 dl sitruunanmehua
100 g voita tai margariinia
1,25 dl sokeria
0,5 dl rypsiöljyä
4 munaa
100 g keksejä murustettuna, esim. murokeksejä
3 dlvehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Päälle
1 prk (200 g) maustettua rahkaa, esim. appelsiini-suklaa
2-3 keksiä murustettuna
25 g rouhittua suklaata
1. Soseuta banaanit, esim. haarukan avulla. Sekoita soseen sekaan sitruunanmehu.
2. Sulata voi kattilassa, ota kattila pois liedeltä. Sekoita joukkoon sokeri ja öljy.
3. Lisää munat yksitellen.
4. Murenna keksit ja yhdistä ne kuivien aineiden kanssa. Lisää taikinaan ja sekoita taikina tasaiseksi, älä vaivaa.
5. Levitä taikina öljyttyyn ø 30 cm korkeareunaiseen piirakkavuokaan.
6. Lusikoi päälle rahkaa nokareina. Ripottele murustettua keksiä ja rouhittu suklaa.
7. Paista 175°, 20-25 min.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kommentit tervetulleita!