Helppo mustikkasoppa maistuu sellaisenaan tai tarjoa puuron tai jugurtin kera. Soppa sopii myös jälkiruuaksi, kun tarjoat sen esim. vaahdotetun vaniljakastikkeen kanssa.
MUSTIKKASOPPA
7 dl vettä
4 dl pakastemustikoita
1 dl sokeria
Suuruste
1 dl vettä
3 rkl perunajauhoja
1. Laita kattilaan vesi, mustikat ja sokeri.
2. Keitä seosta 5 min.
3. Sekoita perunajauhot 1 dl vettä.
4. Ota kattila liedeltä. Lisää suuruste ohuena nauhana kattilaan kokoajan sekoittaen.
5. Siirrä kattila takaisin liedelle. Kiehauta, älä keitä, äläkä sekoita.
6. Ota kattila pois liedeltä. Peitä kannella ja anna jäähtyä.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kommentit tervetulleita!