MUSTIKKASOPPA

 

Helppo mustikkasoppa maistuu sellaisenaan tai tarjoa  puuron tai jugurtin kera. Soppa sopii myös jälkiruuaksi, kun tarjoat sen esim. vaahdotetun  vaniljakastikkeen kanssa.

MUSTIKKASOPPA

7 dl vettä
4 dl pakastemustikoita
1 dl sokeria

Suuruste
1 dl vettä
3 rkl perunajauhoja

1. Laita kattilaan vesi, mustikat ja sokeri.
2. Keitä seosta 5 min.
3. Sekoita perunajauhot 1 dl vettä.
4. Ota kattila liedeltä. Lisää suuruste ohuena nauhana kattilaan kokoajan sekoittaen.
5. Siirrä kattila takaisin liedelle. Kiehauta, älä keitä, äläkä sekoita.
6. Ota kattila pois liedeltä. Peitä kannella ja anna jäähtyä.

Kommentit