COUSCOUSSALAATTI


Maukas couscoussalaatti on nopea ja helppo tehdä. Se sopii tarjottavaksi sellaisenaan tai käy myös kaveriksi lihan ja kalan kanssa.

COUSCOUSSALAATTI 6:lle

3 dl vettä
0,5 kasvisliemikuutio
3 dl couscousta
1 punainen paprika
1 dl oliiveja
1 appelsiini
100 g salaattikuutioita
1 dl pistaasipähkinöitä

Kastike

1 appelsiinin mehu ja kuoriraaste
3 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
1 pieni punasipuli pilkottuna
1/4 tl suolaa
1/4 tl mustapippurirouhetta

1. Kiehauta vesi ja puolikas kasvisliemikuutio. Ota kattila pois liedeltä. Lisää couscous. Anna kypsyä kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Anna jäähtyä hetken.
2. Valmista kastike sekoittamalla kastikkeen ainekset sekaisin.
3. Pilko paprika, kuorittu appelsiini ja oliivit. Paahda pähkinöitä kuivalla pannulla. Rouhi jäähtyneet pähkinät.
4. Sekoita couscous haarukan avulla irtonaisiksi.
5. Sekoita kaikki couscousin sekaan.
6. Sekoita lopuksi joukkoon kastike.

Koristele, esim. suikaloidulla jääsalaatilla!

Kommentit