PORKKANALAATIKKOSÄMPYLÄT




Ihanan pehmeät sämpylät valmistuvat helposti valmiista porkkanalaatikosta.

PORKKANALAATIKKOSÄMPYLÄT 10-12 kpl

1 pkt (400 g) porkkanalaatikkoa
3 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
1 rkl siirappia
2 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
8 dl vehnäjauhoja.

1. Lämmitä porkkanalaatikkoa mikrossa. Sekoita kulhossa porkkanalaatikon sekaan  vesi.  Seoksen pitää olla reilusti kädenlämpöistä.
2. Sekoita kuivahiiva 1 dl vehnäjauhoja. Sekoita jauhoseos porkkanalaatikkovesiseokseen. 
3. Lisää seuraavaksi suola, siirappi ja öljy.
4. Lisää jauhoja 1 dl kerrallaan. Vaivaa taikina tasaiseksi. Anna taikinan kohota liinan alla 30 min.
5. Kumoa taikina kevyesti jauhotetulle alustalle. Pyöritä taikinasta pitko. Leikkaa veitsellä paloja ja pyörittele sämpylöiksi. Voit myös nostella palat suoraan leivinpaperoidulle pellille. Kohota sämpylöitä liinan alla 15 min.
6. Paista 225 °, n. 15 min.




Kommentit