MUSTIKKAKAKKU



Helppo herkkutarjottava joulun juhlapöytään. Gluteenittoman version saat, kun korvaat keksit gluteenittomilla kekseillä.

MUSTIKKAKAKKU

Pohja
75 g muro- tai kaurakeksejä
50 g sulatettua voita tai margariinia

Täyte
2,5 liivatelehteä
100 g tuorejuustoa
2 dl vaniljajugurttia
1 dl mustikkasosetta (esim. Bonne)
0,75 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
2 rkl vettä

1. Pingota leivinpaperi irtopohjakakkuvuokaan (ø 18 cm).
2. Hienonna keksit, esim. monitoimikoneessa tai kaulimen avulla (laita keksit pakastepussiin). Sekoita sulatettu voi keksimurujen joukkoon. Painele seos kakkuvuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin täytteen teon ajan.
3. Laita liivatelehdet likoamaan veteen 5 min.
4. Sekoita kulhossa tuorejuusto, mustikkasose, jugurtti ja tomusokeri.
5. Kuumenna vesi mikrossa. Purista liivatteista vesi ja sekoita liivatteet kuumaan vesitilkkaan.
6. Sekoita liivateseos ohuena nauhana hyvin seokseen.
7. Levitä seos pohjan päälle vuokaan. Anna kakun tekeytyä jääkaapissa 3-4 h. 

Koristele kakku, esim. valkosuklaarouheella! 









 

Kommentit