Helppo mustikkaglögi onnistuu valmiista kaupan mustikkamehusta tai keittämällä mehu pakastemustikoista. Tähtianis ja muscovadosokeri antavat glögille mukavan lakritsaisen maun. Mustikkaglögi sopii loistavasti juhlistamaan itsenäisyyspäivää.
Terästä glögi halutessasi, esim. mustikkaliköörillä.
MUSTIKKAGLÖGI
1 l vettä
5 dl pakastemustikoita
(tai valmista mustikkamehua, esim. Bonne)
0,75 dl muscovadosokeria
0,5 dl sokeria
4 tähtianista
1. Laita vesi ja mustikat kattilaan. Keitä 10 min. Siivilöi mehu.
2. Lisää mehun sekaan sokerit ja tähtianikset. Hauduta 15 min. Ota kattila pois liedeltä. Anna maustua 1 h.
3. Poista tähtianikset. Kaada glögi puhtaaseen pulloon. Jäähdytä. Säilytä jääkaapissa.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kommentit tervetulleita!