Englantilainen hedelmäkakku on aina kuulunut meidän perheen jouluun. Kakun voi tehdä myös muffinsseina.
Jos haluat tehdä kakun, niin tuplaa ainesten määrä. Muffinssit/kakun voi valmistaa myös gluteenittomana.
ENGLANTILAISET HEDELMÄKAKKUMUFFINSSIT 4 isoa muffinssia
75 g voita tai margariinia
0,75 dl sokeria
1 muna
1,5 dl gluteenitonta jauhoseosta tai vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 pkt (100 g) hillottuja hedelmäpaloja, esim. DrOetker
0,25 dl maitoa
1. Yhdistä ensin jauhot, leivijauhe ja vaniljasokeri erillisessä astiassa.
2. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää kananmuna hyvin vatkaten.
3. Sekoita joukkoon jauhot ja maito.
4. Sekoita lopuksi joukkoon hedelmäpalat.
5. Annostele taikina muffinssivuokiin tai muffinssivuokaan.
6. Paista 175°, 15-20 min. Kokeile kypsyyttä tikulla.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kommentit tervetulleita!