LOHILAATIKKO

 

Helppo uuniruoka arjen ruokapöytään. Nauti vihersalaatin ja etikkapunajuurten kanssa.

LOHILAATIKKO 4:lle

500 g keitettyjä perunoita
1 pieni sipuli
100 g kylmäsavulohta
2 rkl tuoretta tilliä tai 1 tl kuivattua tilliä
Suolaa
Mustapippurirouhetta

1 prk (200 g) crème fraîchea
2 kananmunaa
3 rkl sitruunanmehua
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippurirouhetta

1. Viipaloi keitetyt perunat. Kuori ja viipaloi sipuli.
2. Lado öljytyn uuni- tai piirakkavuoan pohjalle kolmasosa peruna- ja sipuliviipaleista. Ripottele pinnalle hyppysellinen suolaa ja mustapippurirouhetta. Levitä puolet kylmäsavulohesta ja 1 rkl tuoretta silputtua tilliä.
3. Toista kerros.
4. Lado päällimmäiseksi loput perunaviipaleet.
5. Sekoita crème fraîchen sekaan kananmunat, sitruunanmehu, suola ja mustapippurirouhe. Kaada seos vuokaan.
6. Paista 175°, 45 min.

Kommentit