Maukas kanakeitto, jossa soseutettu säilykemaissi kerman kanssa antaa keitolle mukavaa täyteläisyyttä.
KANAKEITTO 4:lle
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
400 g kanan jauhelihaa
1 tl mustapippurirouhetta
1 tl paprikajauhetta
3 keskikokoista perunaa
1 porkkana
2,5 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 tlk (340 g/385 g) säilykemaissia
2,5 dl ruokakermaa
0,5 appelsiinin mehu
0,5-1 tl suolaa
1. Kuori ja pilko sipulit. Kuullota paloja tilkassa öljyä pari minuuttia. Lisää joukkoon jauheliha, mustapippurirouhe ja paprikajauhe. Paista kypsäksi.
2. Kuori ja kuutioi perunat ja porkkana.
3. Kuullota paloja tilkassa öljyssä kattilassa pari min. Lisää vesi ja kasvisliemikuutio. Keitä 10 min.
4. Huuhdo ja valuta maissi. Soseuta maissit kerman kanssa sauvasekoittimella soseeksi.
5. Lisää kattilaan jauheliha-sipuliseos ja soseutettu maissi. Keitä muutama min., kunnes perunat ovat kypsiä.
6. Lisää lopuksi appelsiinimehu ja suola.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kommentit tervetulleita!