Helppo uunijuustokakku, jossa ei tarvitse kuin sekoittaa erikseen pohjan ja täytteen ainekset, kumota ne kerroksittain voideltuun vuokaan ja paistaa uunissa. Täytettä voit maustaa, vaikka kanelilla, kardemummalla tai piparkakkumausteella.
UUNIJUUSTOKAKKU 6:lle
Pohja
2 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
1 muna
0,75 dl sokeria
50 g voita sulatettuna
Täyte
1 muna
1 dl sokeria
2 rkl vehnäjauhoja
1 tl kanelia
250 g mascarponejuustoa
0,5 dl kermaa
1. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan ø 18 cm. Voitele vuoan reunat (1 rkl) voilla tai margariinilla.
2. Sulata voi. Sekoita kaikki pohjan ainekset sekaisin. Levitä seos vuokaan.
3. Sekoita täytteen ainekset sekaisin ja levitä seos vuokaan.
4. Paista 175°, uunin keskitasolla 30 min, alenna lämpö 150°, paista vielä 10 min. Peitä vuoka leivinpaperilla, jos pinta tummuu liikaa.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kommentit tervetulleita!