PÄHKINÄ-PUOLUKKALEIPÄ

 

Mehukas ja maukas leipä, jonka valmistamisessa ei tarvita hiivaa. Pähkinöiksi voit valita mieleisesi lajin.

PÄHKINÄ-PUOLUKKALEIPÄ

7 dl vehnäjauhoja
2 dl pähkinöitä (esim. maa-, pekaani- ja cashewpähkinöitä)
1 dl kuivattuja karpaloita
2 tl ruokasoodaa
1 tl suolaa
4 dl maustamatonta jugurttia
1,5 dl puolukkahilloa

1. Rouhi pähkinät veitsen avulla. Pilko karpalot.
2. Sekoita kaikki kuivat ainekset sekaisin.
3. Sekoita joukkoon jugurtti ja puolukkahillo.
4. Levitä taikina voideltuun leipävuokaan (n. 1,5 l).
5. Paista 200 C, uunin alaosa, 45 min. Jos pinta tummuu, peitä leivinpaperilla.

Kommentit