Helppo täytekakku kuppimenetelmällä. Täytteenä helppo kondensoidusta maidosta ja sitruunamehusta tehty vaahto.
HALLOWEENKAKKU
Kakkupohja
3 munaa
Sokeria
Vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Kostutus
1,5 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria
Täyte
2 dl kondensoitua maitoa
0,5 sitruunan mehu
Kuorrute
1,5-2 dl lakritsikastiketta
1. Pingota leivinpaperi irtopohjakakkuvuokaan ø 24 cm. Voitele ja korppujauhota vuoan reunat.
1. Ota 3 samankokoista juomalasia. Riko kananmunat yhteen lasiin. Laita kaikki kolme lasia rinnakkain. Laita 2. lasiin saman verran sokeria ja 3. lasiin saman verran vehnäjauhoja kuin kananmunia sisältävässä lasissa.
2. Lisää vehnäjauhojen sekaan leivinjauhe.
3. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jauhoseos taikinaan siivilän läpi ja sekoita taikina esim. lastan avulla nostellen.
4. Kaada taikina kakkuvuokaan. Paista 175 C, 20-30 min, uunin alatasolla. Kokeile kypsyyttä tikulla.
5. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.
Kakun kokoaminen ja koristelu
1. Sekoita maidon sekaan vaniljasokeri.
2. Vatkaa täytteen ainekset sekaisin vatkaimella.
3. Leikkaa jäähtynyt kakku 2 osaan.
4. Laita pohjaosa irtipohjakakkuvuokaan. Levitä puolet vaniljasokeri-maitoseoksesta lusikan avulla kakkukiekolle. Levitä täyte.
5. Aseta toinen kakkupuolisko vuokaan. Levitä loput kostutusnesteestä. Anna kakun tekeytyä 2-3 h, mielellään yön yli jääkaapissa.
6. Levitä kakun pinnalle lakritsikastike, anna valua myös renojen yli.
7. Koristele haluamillasi karkeilla.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kommentit tervetulleita!