PERUNA-TOMAATTIVUOKA

 

Maukas perunaruoka, joka sopii sellaisenaan lounaaksi tai tarjottavana, esim. paistetun kanan tai kalan kanssa.

PERUNA-TOMAATTIVUOKA 3:lle

5 isohkoa perunaa (n. 600 g)
1 sipuli
3 tomaattia
2 tl kuivattua oreganoa
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippurirouhetta
1 dl parmesaanijuustoraastetta
0,25 dl korppujauhoja
3 rkl oliiviöljyä

Lisäksi 0,5 dl oliiviöljyä vuoan voiteluun.

1. Kuori ja viipaloi perunat ja sipuli.
2. Viipaloi tomaatit.
3. Voitele uunivuoka oliiviöljyllä.
4. Lado raaka-aineet vuokaan kerroksittain, ensin tomaatti, sitten peruna ja sipuliviipaleet. Ripottele kerrosten väliin suolaa, mustapippuria ja oreganoa.
5. Ripottele pinnalle juustoraaste ja korppujauho. Pirskottele päälle oliiviöljy.
6. Paista 175 C, 50 min. Ota vuoka uunista, peitä foliolla ja paista vielä 10-15 min.



Kommentit