Kuohkea kahvikakku, johon päärynä antaa mehevyyttä. Lisäksi perinteiseen kuivakakkuun verrattuna kakku sisältää vähemmän rasvaa.
PÄÄRYNÄKAKKU
3 munaa
2,5 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 dl päärynäjugurttia
75 g sulatettua voita tai margariinia
1 kypsä päärynä soseutettuna
1 rkl sitruunanmehua
1. Voitele ja jauhota rengaskakkuvuoka.
2. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
3. Sekoita kuivat ainekset sekaisin.
4. Sulata voi.
5. Kuori ja soseuta päärynä, esim. haarukalla, sekoita soseen sekaan sitruunanmehu.
6. Sekoita taikinan sekaan jugurtti.
7. Sekoita taikinaan kahdessa erässä voisula ja jauhoseos.
8. Sekoita lopuksi joukkoon päärynäsose.
9. Kaada taikina vuokaan.
10. Paista 200 C, uunin keskitasolla 35-40 min. Kokeile kypsyyttä tikun avulla.
11. Anna kakun jäähtyä kymmenisen minuuttia, ennen kumoamista.
Sirottele jäähtyneen kakun päälle tomusokeria!
Näyttää herkulliselta. Kiitos ohjeesta, täytyypä kokeilla 🥧😋
VastaaPoistaKiitos 😍
Poista