TONNIKALAPIIRAKKA

 

Nopeatekoinen suolainen piirakka sopii tarjottavaksi lounaaksi tai iltapalaksi. Nauti herkku, esim. vihersalaatin ja viinirypäleiden kanssa.

TONNIKALAPIIRAKKA

Pohja
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
4 dl kaurahiutaleita
0,5 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
100 g voita tai margariinia sulatettuna
1 muna
2 rkl vettä tai maitoa

Täyte
2 tlk (à 150 g/105 g) tonnikalaa öljyssä tai vedessä
1 prk (200 g) kermaviiliä
2 rkl kurkkusalaattia
1 rkl sinappia
1 tl sokeria
1 tl valkosipulijauhetta
1/4 tl suolaa 

1. Sekoita pohjan kuivat ainekset ensin sekaisin. 
2. Sulata rasva mikrossa. Anna hieman jäähtyä.
3. Sekoita rasvasula, muna ja neste kuivien ainesten sekaan. Anna taikinan turvota 10 min.
4. Kaada tonnikalasta ylimääräinen neste. Sekoita tonnikalan joukkoon kaikki pohjan ainekset. 
5. Painele taikina jauhotetuin käsin öljytyn piirakkavuoan (27 cm) pohjalle ja reunoille.
6. Levitä täyte vuokaan.
7. Paista 175 C, uunin keskitasolla 25-30 min.


Kommentit