SUKLAA-KESÄKURPITSAPIIRAKKA

 

Kesäkurpitsa sopii myös makeaan leivontaan. Kesäkurpitsaraaste tuo taikinaan mukavaa mehevyyttä. 
Valkoisen suklaan tilalla voit käyttää myös maitosuklaata tai tummaa suklaata. 

SUKLAA-KESÄKURPITSAPIIRAKKA

Pohja
n. 200 g kesäkurpitsaa (3 dl)
1,5 dl rypsiöljyä
2 munaa
2,5 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
0,5 dl tummaa kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
100 g suklaata
1 dl pähkinöitä (esim. pekaanipähkinöitä)

Kuorrutus
3 rkl kuumaa nestettä (esim. kahvia tai omenamehua)
3 rkl margariinia, esim. Keiju
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
2,5 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria

Pinnalle
0,5 dl pähkinöitä
0,25 tl (sormi)suolaa
0,5 tl chilihiutaleita


1. Huuhtele ja raasta kesäkurpitsa. Sekoita raasteen joukkoon öljy, kananmunat ja sokeri.
2. Sekoita ensin vehnäjauhojen sekaan kaakaojauho, ruokasooda, leivinjauhe ja vaniljasokeri.
3. Siivilöi jauhoseos 3-4 erässä kesäkurpitsaseokseen.
4. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa ja lisää taikinaan.
5. Rouhi pähkinät ja sekoita taikinaan.
6. Levitä taikina öljyttyyn piirakkavuokaan (ø 30 cm). Paista 175 C, uunin alatasolla 30 min tai kunnes piirakka on kypsää.
7. Anna piirakan jäähtyä. Sekoita kuorrutuksen aineet sekaisin ja levitä piirakan päälle. Ripottele pinnalle pähkinärouhe, chilihiutaleet ja suola.


Kommentit